Domowe „Rafaello” z kaszy jaglanej

2018-09-02

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych,
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej,
  • 2-3 łyżki cukru pudru lub ksylitolu,
  • 2-3 łyżki mleka kokosowego lub migdałowego,
  • 2-3 łyżki oleju kokosowego,
  • 1/2 szklanki migdałów moczonych przez całą noc w zimnej wodzie.

Przygotowanie:

  1. Pół szklanki wiórków zmielić na mąkę.
  2. Kaszę jaglaną zmiksować w blenderze, dodając mleko kokosowe, cukier, olej i zmielone wiórki. Masę należy wstawić do lodówki aby zgęstniała. Jeśli jest za rzadka aby utoczyć kulkę, dodaj więcej wiórków kokosowych.
  3. Migdały obierz ze skórki. Nabieraj porcje masy jaglanej, do środka utykaj migdał, formuj kulki i obtaczaj je w pozostałych wiórkach. Przechowuj w lodówce. Gotowe.
Komentarze

Dodaj komentarz