Pudding jaglano – czekoladowy z malinami

2018-03-03

Składniki:

  • Pół szklanki kaszy jaglanej,
  • 2 szklanki mleka roślinnego np.: migdałowego,
  • Laska wanilii,
  • 6 daktyli bez pestek (jako zamiennik cukru),
  • 3 łyżki kakao,
  • 200 ml gęstego mleczka kokosowego z puszki,
  • Świeże maliny.

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę jaglaną w pierwszej kolejności płuczemy (2-3 razy), po osuszeniu prażymy, zalewamy mlekiem roślinnym, dodajemy pokrojone daktyle, wanilię i gotujemy 15 minut. Po wystudzeniu dodajemy mleko kokosowe oraz kakao, a następnie miksujemy.
  2. Maliny rozgniatamy widelcem, dzielimy na 2 części. Do pucharków wkładamy maliny, na to mus czekoladowy i ponownie maliny. Przed podaniem schładzamy w lodówce. Smacznego.
Komentarze

Dodaj komentarz