Jesteś tutaj: Baza wiedzy » Przepisy kulinarne » Pudding jaglano – czekoladowy z malinami
Pudding jaglano – czekoladowy z malinami
2018-03-03
Składniki:
Pół szklanki kaszy jaglanej,
2 szklanki mleka roślinnego np.: migdałowego,
Laska wanilii,
6 daktyli bez pestek (jako zamiennik cukru),
3 łyżki kakao,
200 ml gęstego mleczka kokosowego z puszki,
Świeże maliny.
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną w pierwszej kolejności płuczemy (2-3 razy), po osuszeniu prażymy, zalewamy mlekiem roślinnym, dodajemy pokrojone daktyle, wanilię i gotujemy 15 minut. Po wystudzeniu dodajemy mleko kokosowe oraz kakao, a następnie miksujemy.
Maliny rozgniatamy widelcem, dzielimy na 2 części. Do pucharków wkładamy maliny, na to mus czekoladowy i ponownie maliny. Przed podaniem schładzamy w lodówce. Smacznego.